تست بازیگری بصورت حضوری، یک دلگرمی ویژه ای برای بازیگر داره، چون قبلاً همین بازیگر توی تست غیرحضوری ( مجازی ) توسط کارگردان و مسئول انتخاب بازیگر تایید شده و حالا به این جلسه ی تست بازیگری بصورت حضوری راه پیدا کرده.
پس یکی از اهداف تست های حضوری ،سنجیده شدن تمام مواردی هست که قبلاً گفتین ، در ویدئو، صدا و یا در رزومه و مشخصاتی که برای اونها ارسال کردین. حالا دیگه اینجا، قطعا درک می کنید که درستی، کیفیت ، صداقت و دقت در نوشتن یک رزومه بازیگری چقدر در انتخاب شما تاثیر داره و جا داره یک نکته رو یادآوری کنیم: در طی پشتیبانی های آنلاینی که با مخاطبان وب سایت بازیگرافی داشتیم، مخصوصاً دوستانی که محصول صفر تا صد تست بازیگری رو خریداری کردن، همیشه یک سوال پیش اومده که با تمام آموزش هایی که دیدیم، کارگردان در روز تست چه نکات مهمی رو برای انتخاب بازیگر در نظر می گیره؟
کارگردان در این جلسات به چه مواردی توجه می کنه؟
ما برای جواب این سوال، چهار مورد اساسی رو گفتیم، حالا با هم بصورت دقیق بررسی اش می کنیم تا با دونستن اونها در صد قبولی خودتون رو بالا ببرید.
اول : فیزیک
دوم : بیان
سوم : حس
چهارم : مواجهه و برخورد
اول: فیزیک بازیگر
قد – وزن – وضعیت ظاهری – نوع پوشش – راه رفتن – نشستن – برخورد ها – نگاه ها – سن و وضعیت جسمانی شما نسبت به آن – شرایط خاص و …
موارد بالا، چطور تحلیل میشن؟ به دو صورت:
الف) نسبت به وضعیتی که قبلا در رزومه تون گفتین و چیزی که الان از شما می بینن.
ب) مشخصات نقش و نزدیکی یا دور بودن اون نسبت به شما و مشخصاتتون.
نکته: در بین گفته های بالا یک ” شرایط خاص ” دیده می شود که مربوط به وضعیت جسمانی شماست، مثل: قد، وزن، و… . نباید نگران آن باشید، چون شما قبلا اون رو اعلام کردین و با علم به وضعیت شما به این جلسه دعوت شدین.
دوم: بیان بازیگر
در آگهی های انتخاب بازیگر ، گاهی از شما خواسته میشه که همراه با رزومه ای که دارید، یک صدا ضبط شده هم ارسال کنین.
در اینجا باید چند نکته رو حتماً بدونین.
الف: نیاز به تولید صداهای عجیب و غریب نیست، اونا کلاً یه هدف دارن، صدای شما را بشنوند و بررسی کنن، دقیقا همین صدایی که دارید و هر روز از اون استفاده می کنید.
ب: در این بخش بیان شما بصورت حضوری سنجیده میشه، دیگه کارگردان بصورت زنده بیان شما رو میشنود.
اما چطور بیان بازیگر در این بخش تحلیل میشه؟ به سه صورت.
1: در گفت و گو های اولیه با کارگردان، مسئول جلسه، و پاسخ به سوالات اولیه.
2: با خواندن متن و فیلم نامه ای که به شما میدن تا از روی اون، دیالوگ ها رو بخونید.
3: در اجرای چند دقیقه ای که از شما میخوان آن را بازی کنید.
تنها راز این بخش، در آمادگی بیان بازیگر هست، درواقع با یه آمادگی درست میتونید این بخش رو به راحتی پشت سر بگذارین.
سوم: حسی بازیگر
این مورد هم در دو بخش اساسی مورد قضاوت، تایید و یا رد کارگردان قرار میگیره.
الف: در فیلم نامه ای که میخونید و اینکه چقدر به حس های موجود در دیالوگ ها و ارائه اونها توجه می کنید.
ب: در اجرای چند دقیقه ای، که از شما میخوان، البته، چیزی که بشه توی دو سه دقیقه بتونید بازیش کنین.
مثلاً
“” فرض کنید توی یه آسانسور هستید، و میرین که خودتون رو به یه قرار مهم برسونید، که یهو یه نفر با پا مانع بسته شدن درهای آسانسور میشه. چند ثانیه بعد از وارد شدن، شما متوجه بوی بد داخل آسانسور میشین. بله، اون آقا، یه پلاستیک زباله دستش گرفته که گوشه ی اون سوراخه و داره چکه می کنه… . “”
میتونید وضعیت بالا رو تصور کنید و به نمایش بگذارین. در این حین دیالوگ و احساس ها رو وارد بازیتون کنید. در این بخش قسمتی از عیار بازیگر، خودش رو نشون میده، اینکه میتونه بازیگر خوبی باشه یا نه، در این راه هم، طبیعی بازی کردن، پیدا کردن و اجرای حس ها و اعتماد به نفس بازیگر در عملی کردن این موارد مهم هستند.
نکته:
برای اینکه از این بخش نمره ی قابل قبولی بگیرین، دو تا مورد رو باید رعایت کنین.
یک: نداشتن استرس
دو: تمرکز داشتن
هر دو تا رو میشه با تمرین و آمادگی قبلی در روز و جلسه تست بازیگری عملی اش کرد.
چهارم: مواجهه و برخورد بازیگر
مواجهه و برخورد با چی؟؟؟
1: با متن.
2: با سوال هایی که پرسیده میشه.
3: با موقعیتی که بازی می کنید.
4: با گروه و … .
در طی برگه هایی که کارگردان برای هر بازیگر نتیجه گیری میکنه، چند تا بخش در نتیجه و انتخاب بازیگر تاثیر میزارن. مثلاً اولین برخورد شما با متن فیلم نامه تا اجرای اولین دیالوگ ها ، سوال هایی که میپرسن ( خیلی معمولی و ساده ان )، و یا وقتی که گفته میشه فلان موقعیت رو بازی کن، بعضی مواقع همین برخوردهای اولیه مهم تر هستند تا خروجی اتود شما.
یک نکته ی اساسی هست که باید بدونین:
تمام این مقاله برای این گفته شد که بدونید تست بازیگری هم مثل تمام کارهای دیگه در زندگی قوانین ساده ای داره، و کسی مثل کارگردان جلاد نیست و شما قربانی، اتفاقا اگر شرایط شما به نقشِ انتخابی بخوره و شما هم یک تصوی کلی به کارگردان بدین که ” بله، میتونم نقش رو بازی کنم ” قطعا قبول میشین. و اونا هم سریع جمع میکنن میرن سراغ کوهِ کارهایی که فیلم سازی بر سرشون ریخته و باید انجامش بدن تا فیلم ساخته بشه. در نهایت این شما هستید که با تجربه و تکرار و آموزش پیگیری به همه ثابت می کنید که در بازیگری ماندگار هستید یا نه.
هر روز توی این شهر هزاران نفر بدون آموزش درست و بدون اطلاع از همین قوانین ساده، توی تست های بازیگری شرکت می کنن و با قبول نشدن مجبور میشن از بازیگری فاصله بگیرن … .
تصویر زیر شما رو میبره به آموزش صفر تا صد تست بازیگری. این آموزش رو یاد بگیرین و قدم اول رو حرفه ای بردارین.
.